Indbydelser til bryllup

Lav fine indbydelser til bryllup

En god idé til, hvordan du udformer indbydelser til bryllup kommer an på, hvilke ideer der er gjort omkring set-uppet. Et bryllup skal gerne udstråle romantik på højeste plan, men hvordan får du det pakket ned i en indbydelse? Det er faktisk ikke så svært. Læs mere her, om hvordan du gør dine indbydelser til bryllup flotte og romantiske ved hjælp af små virkemidler.


Symboler i indbydelsen

  • Hjertet; Det første tegn – man kan nærmest kalde det for et ikon for gode indbydelser til bryllup. Det bliver brugt rigtig meget, og vi ved jo godt hvorfor. Hjerte rimer på smerte, og er det organ der banker lidt hurtigere når vi ser vores udkårne. Det er også symbolet for følelser, så derfor bliver det især brugt ved indbydelser til bryllupper, da det indikerer at vi netop har fundet den, vi vil være sammen med til hjertet holder op med at slå.
  • Ringene; Er et symbol på at vi er kædet sammen. Når disse ofte indgår i en indbydelse, er det med to ringe kædet ind i hinanden. Ringene er derfor symbol på, at vi hører sammen og er uadskillelige.
  • Hesteskoen; Er et tegn på held. Og den skal helst vende opad, for at bringe godt held. Det er en gammel anekdote at når hesten taber sin sko, bringer det lykke at finde den. Derfor giver man den videre i bryllupssammenhæng, for at videregive held og lykke til det vordende par.
  • Fuglene; Ikke to store krager, men små kvidrende fugle, gerne med et bånd i næbet. Vi ved jo alle at storken er tegn på børnenes ankomst, og efter gammel skik kommer de jo ofte efter brylluppet. Men fuglenes uvidenhed og uskyldighed danner ramme for det perfekte bryllup. Fuglekvidren i luften og små fløjt, giver glæde og varme, og derfor er de også ofte brugt i indbydelser til bryllup.


Hvilke andre elementer indgår der i indbydelser til bryllup?

Skrifttypen

Bryllup er jo nærmest som et eventyr, og derfor må skrifttypen også gerne ligne noget fra et rigtig gammelt eventyr, hvor man skrev med pen og blæk. Er det for gammeldags, kan du sagtens skabe romantik med kursiv skrift, som du enten selv skriver eller bruger computerens hjælp.

Papiret

Dernæst er der valg af papir eller karton. Har du valgt den gamle romantiske stil, skal papiret være lidt gammelt, støvet og rustikt i farven. Dertil kan et gavebånds sejlgarn eller papirgarn sættes om og binde en fin sløjfe. Har du valgt den anden type, kan du vælge noget kraftigt mørkerødt karton, som du klipper ud i den størrelse, du synes passer. Dernæst tager du et tyndt stykke papir – gerne rustikt i farven, klipper det lidt mindre end det røde karton og klistre på. Hvis du skriver på computer, så print det ud på papiret, klip til og lim derefter på.