Bordpynt til konfirmation

Pynt op til konfirmation med fin bordpynt

Konfirmationen er for mange en stor dag – ikke blot for barnet, der træder ind i de voksnes rækker, men også for de stolte forældre. For nogle er konfirmationen forbundet med stærk religiøsitet, mens den for andre mest er forbundet med tradition og fest. Dagen starter med kirkegang om formiddagen, hvor selve konfirmationen finder sted, og er typisk efterfulgt af en stor fest med hele familien om aftenen. For de fleste konfirmander er festen uhyre vigtig og for at få en flot og succesfuld fest er det vigtigt med den helt rigtige bordpynt til konfirmation.

Når man skal vælge bordpynt til konfirmation er det en god idé, at have et tema eller en rød tråd, der er gennemgående i alle festens elementer. Har konfirmanden nogle særlige interesser er det oplagt, at tage udgangspunkt i disse. Det kan f.eks. være fodbold, heste, naturen eller lignende. Temaet kan gå igen i både invitationer, bordkort og bordpynt. Er der ikke noget specifikt at gå efter her, så vælg et mere overordnet tema, f.eks. et farvetema med 2-3 farver.

Det er mest traditionelt, at pigernes bord dækkes i lyserøde og rosa nuancer, mens drengenes dækkes i blå og grønne nuancer. Det er også tradition at hvidt indgår hos begge køn, da hvidt repræsentere den rene sjæl. Men først og fremmest, så sørg for at vælge farver som falder i den kommende konfirmands smag.

 

5 forslag til bordpynt til konfirmation

  • Udnyt årstiden. Da konfirmationer ofte holdes om foråret er det oplagt at bruge friske blomster eller udsprungne grene og blade fra skoven.

 

  • Brug symboler. Konfirmationen er en religiøs handling, der bekræfter troen på Gud. Derfor er symboler der repræsentere dette et oplagt valg som pynt. Korset er det mest anvendte symbol for kristendommen, men andre muligheder er duen der er symbol på Helligånden eller trekanten, der repræsentere Guds treenighed.

 

  • Levende lys skaber hygge. Man kan dekorere med levende lys på mange måder. Det kan både være lysestager og kandelabre, bloklys eller fyrfadslys. Store bloklys er flotte enkeltstående med små blomsterkranse omkring. Eller stil et par bloklys i forskellige størrelse på et spejl eller en flot metalbakke og læg små dekorative emner omkring. Små fyrfadslysestager kan købes billigt og dekoreres med f.eks. silkebånd eller glimmer.

 

  • Blomsterdekorationer. Vælg blomster som passer til årstiden. De er både billigere og nemmere at skaffe. Store blomsterdekorationer er flotte, men sørg for at holde højden nede, så gæsterne kan se hinanden på tværs af bordet. Lave skåle med buketter, afskårne blomster i små vaser eller sølvfade med blomsterdekorationer kan være en god idé.

 

  • Bordløbere skaber harmoni. En bordløber er en rigtig god måde at skabe harmoni i bordpynten. En bordløber kan være lavet af papir, tyll, stof eller silkebånd. Man kan vælge dekorative bordløbere eller helt ensfarvede bordløbere, som man selv dekorere. Som bordpynt til konfirmation kan man f.eks. male nogle enkelte kors på løberen og stille store bloklys ovenpå. Bordløberen bør passe til farvetemaet.

Der er rigtig mange muligheder for kreativ bordpynt til konfirmation. Måske har konfirmanden selv idéer og ønsker til bordpynt, så find gerne den helt rigtige løsning i samarbejde med den kommende konfirmand. Så længe man har et tema at arbejde ud fra, er det kun fantasien der sætter grænser, når der skal vælges bordpynt til konfirmation.