Indbydelser til fødselsdag

Lav fine indbydelser til din fødselsdag

Det er ikke så svært at lave sine egne indbydelser til fødselsdag. Efter computeren kom frem er det blevet let at designe og printe ens egne indbydelser. Uanset om det er en lille privat fødselsdag med 10 personer, eller om det drejer sig om store fødselsdage med over hundrede inviterede. Du kan også kreere dine egne indbydelser til fødselsdag, hvis du gerne vil slippe for en computerskærm.


Indbydelser til fødselsdag designet på din pc

Både Word og Publisher egner sig til at designe den skabelon, som du skal bruge til at printe indbydelser fra fremover. Vi har samlet en række standard skabeloner til indbydelser som du kan redigere i, hvis du ikke har mod på at starte ud med et blankt ark:

  • Skabelon til fødselsdagsindbydelse: Meget farverig og med plads til at skrive en personlig tekst på bagsiden – print først skabelonerne og slet derefter billedet i rammen, vend papiret i printeren og print nu med tekst på bagsiden.
  • Indbydelser til fødselsdag: Denne er meget velegnet til børnefødselsdag med et par søde små motiver. Samtidig er der plads nok til at skrive selve invitationen på forsiden, så den er lettere end den foregående indbydelse.
  • Skabelon til fødselsdagsindbydelse: Denne er oprindelig tiltænkt en barnedåb, men utrolig sød og teksten kan let rettes så den nu passer til en af barnets første fødselsdage.

Bemærk at alle skabelonerne kræver at du har Office-pakken fra Microsoft installeret. De fleste er i Word men enkelte kræver Publisher for at du kan åbne dem.


Indbydelser til fødselsdag – kreeret i hånden

Se det er en anden sag, men ikke desto mere tidskrævende. Det kan samtidig føles endnu mere personligt, at modtage en invitation, der ikke bærer præg af nutidens teknologi. Håndskrift er et frimodigt udtryk og giver modtageren et indblik i at vedkommende har gjort sig umage. Papir eller karton kan udgøre indbydelsens materiale, men man kan også gå på opdagelse i fantasiens gemmer og vælge utraditionelle materialer som fx plastic og stof.

Emballagen for budskabet kan ligeledes være noget utraditionelt der fx har forbindelse til fødselsdagens tema. Det kunne være en god gammeldags flaskepost eller en lille æske med et kreativt look omkring indbydelsen. Det er som skrevet kun fantasien der sætter grænser – tjek dog efter på posthuset, hvad portoen løber op i, det kan blive en omkostelig affære!


Hvad er næste skridt?

Om indbydelsen er lavet ved hjælp af computere eller kreeret i hånden, kan du sende indbydelsen enten via mail eller sende den med god gammeldags postbud. Med mail, som foregår over computeren, kan denne form ofte virke upersonlig, og en smule ligegyldig. Du ved ikke nødvendigvis om dine indbydelser til fødselsdag kommer frem, eller den ryger i en ’spam’ inbox frem for modtagerens inbox. Derfor er det mest hensigtsmæssigt at sende indbydelsen pr post. Hvornår har du sidst modtaget et personligt underskrevet brev? Det eneste du sal have fat i, foruden din computer, er en printer. Har du ikke sådan en, kan du få printet dine indbydelser til fødselsdag ud på biblioteket eller hos den lokale boghandler. Dertil mangler du kun kuverter og frimærker. Så simpelt er det.