Indbydelser til børnefødselsdag

Lav sjove, kreative indbydelser til børnefødselsdag

Det er blevet meget almindeligt at droppe de fortrykte indbydelser og i stedet være kreativ, og lave sin helt egen indbydelse til børnefødselsdag. Dette giver også rig mulighed for at lave en indbydelse, som passer perfekt til barnets børnefødselsdag – især hvis det drejer sig om en temafest. Uanset hvordan en hjemmelavet indbydelse til børnefødselsdag ser ud, er det naturligvis nødvendigt med en tekst, som fortæller de mest nødvendige oplysninger om dagen.


Det skal stå i indbydelsen

  • Dato; Det er en god idé at være ude i god til med indbydelsen. Fastlæg i god tid en dato og find frem til, sammen med barnet, om det skal være en hverdag efter skole eller om det skal være en weekenddag. Der kan være fordele og ulemper i begge, og der er gerne traditioner omkring disse valg forældrene imellem. Nogle gange kan det være en god idé at sammenlægge dagen med andre fra klassen, så man er flere til at putte penge i kassen eller at dagen kan gøres festligere af, at man er flere om det praktiske.

 

  • Tid; Hvis man vælger en dag efter skole, kan børnene være trætte. Derfor skal der ikke så meget stimulans til, inden dagen nærmest er omme. Samtidig kan det være hensigtsmæssigt at ligge dagen på en weekend dag, da børnene har helt fri, og kan komme på hvilken som helst tid. Det giver muligheder i forhold til hvad der skal ske.

 

  • Sted; Her kan det sagtens foregå i vante rammer. Børnene kan synes det er sjovt at se hvordan hinanden bor, men dette kan også tvistes. Måske skal børnefødselsdagen rykkes til ’et hemmeligt sted’ måske på stranden, ved søen, i skoven eller andre steder som er unormale for en børnefødselsdag. Her skal der selvfølgelig tages vare på forhold der kan være, når man lukker mange børn ud i fx et søområde. Spørg måske de andre forældre om lov, inden du foretager dig valget af sted.

 

  • Afsender; Husk at skrive afsender adresse på indbydelsen. Derved kan den travle forælder se, hvor han eller hun skal afhente sit barn. Dette gælder selvfølgelig ikke hvis det er på ’et hemmeligt sted’ eller i den lokale svømmehal. Men derfor husk at skriv på hvor barnet skal hentes efter festen.

 

  • Svarfrist; Af egne praktiske hensyn, kan det være en god idé at finde frem til hvor mange der kan deltage. Det handler både om maden, stedet, bordpynt og lege.

 

  • Kontaktoplysninger; Skulle de andre forældre have spørgsmål angående festens varighed, hvor den bliver holdt, osv er det er en god idé at pådutte indbydelsen, jeres kontaktoplysninger.

 

  • Andet; Husk, at skrive på indbydelsen, hvis barnet skal have gummistøvler, badetøj m.v med til fødselsdagen.


Hvordan skal en indbydelse til børnefødselsdag se ud?

Der er mange udgaver og udformninger på en indbydelse til børnefødselsdag. De fleste tyer måske til computeren, men nogle gange kan kreativiteten få mere frit spil. Tænk i farver og budskab når du skal lave den første indbydelse til børnefødselsdag. Og inddrag gerne dit barn. Måske har hun eller han en inspiration, du ikke selv kunne have fundet på. Måske er der et tema for hele festen, og på den måde kan i sammen linke festen sammen – lige fra indbydelsen til maden og legene. Det er en god og sjov måde at holde fest på, og børnene elsker at bruge deres fantasi. På den måde sætter du standarden på din medvirken til dit barns fødselsdag og måske bliver du ligefrem en helt stolt forælder!