Indbydelser til konfirmation

Fine, kreative indbydelser til konfirmation

Du skal lave indbydelser til konfirmation og der er ikke længe til den store dag. Ved særlige lejligheder som konfirmation er det flot at designe old fashioned indbydelser til konfirmation ud af papir eller karton.


Hvad skal der stå i dine indbydelser til konfirmation?

Under alle omstændigheder skal ordene formuleres, og selv om det ikke burde volde større vanskeligheder, kan det være rart at lade sig inspirere af, hvordan andre har delt en indbydelse op. Kig eventuelt i dine egne eller andres gemmer, for at blive klogere på indbydelsens indhold.

Her får du en ide til en tekst:

Kære [gæst/gæster]

Jeg syntes nu mine fødder har en værdig størrelse til at træde ind i de voksnes rækker, så det vil jeg gøre ved at lade mig konfirmere Søndag den [dato] kl. [klokkeslæt] i [Kirkens navn]

Det ville glæde mig at se jer/dig til fest hjemme hos mig [Adresse] kl. [Klokkeslæt]
I/du må gerne give besked hurtigst muligt og senest [dato]

Kærlig hilsen
[konfirmandens navn]

S.U. senest d. [dato] på tlf. [tlf.nr.] eller [e-mail]


Husk til indbydelserne;

Adresser på de inviterede, dato, kirketid, middagsklokkeslæt, sted, ønskeliste, dress code – hvis der er sådan en, S.U – svar udbedes, og afsenderinformation. Så har du de vigtigste elementer i en indbydelse til konfirmation og dens indhold.


Hvordan skal indbydelsen se ud?

Dreng eller pige? Det er ofte traditionelt at vælge farverne ud fra kønnet. Gider du ikke den slags, er der mange farver og udtryk der rammer ungdommen alligevel, fx lilla, orange og gul til pigerne, gul, orange og grøn til drengene. Du kan være kreativ og finde nogle gamle billeder af konfirmanden, og sætte dem ind i indbydelsen. Dette bør dog konsulteres med konfirmanden inden, da han eller hun jo som regel har sin helt egen mening, i den alder.

 

Inspiration til indbydelsen

Det er derimod ikke alle teenagere, der har en mening om hvordan indbydelsen skal se ud, så derfor er det måske helt op til dig selv. Når det kommer til det visuelle udtryk kan du læne dig op af, hvad andre normalt gør;

  • Fotos fra dåben, da konfirmationen jo bekræfter dåben.
  • Andre bruger et kors som motiv.
  • Man kan også bruge et af konfirmandens idoler eller hobbies.