Serviet foldning

Se med her, hvordan du folder fine servietter til festen

Det kan være en hel sportsgren. Det kan være en temmelig lang proces. Men ikke desto mindre er serviet foldning en fornem bestanddel på et festdækket bord. Selve servietten kan faktisk gå hen og blive borddekoration i sig selv, og tage al opmærksomhed fra resten af bordets pynt som lys, blomsterdekoration og bordkort. Derfor skal du tænke dig om, en ekstra gang, når du vælger servietter. Kvaliteten skal være passende til serviet foldning

 

Passende servietter- et must ved serviet foldning

Der kan være rigtig mange slags kvaliteter når vi taler servietter. Ligeså mange forskellige kvaliteter papir der er, ligeså mange slags serviettyper er der. Modsat papir er serviettens funktion, at rengøre. Det vil sige at papir og servietter benyttes til vidt forskellige ting. Men om det er en serviet der blot skal optage drypmærker eller indgå i en flot fest, er de dannet ud fra det samme materiale, som papir. Det er fibrenes længde i papiret der gør forskellen.

I gammel tid brugte man mest servietter lavet af stof, og så vaskede man dem, når de var blevet brugt. I dag er den proces dyrere end at købe servietter lavet af papir, frem for tekstil. Men teknologien har gjort at følelsen, er den samme. Måske en anelse grovere, men stadig ligeså god som tekstil servietten. Det har selvfølgelig også gjort noget ved serviet foldning, som gør at det er lettere at folde alverdens ting i papir, end i tekstil. Materialet er mere egnet, og kan stabiliseres af kante buk, frem for en tekstil serviet, der blot klasker sammen.

 

Se 4 eksempler på serviet foldning herunder:

 

Asia. En flot serviet, du kan bruge til et fint middagsselskab:

 

Fjeren. Den er passende til mindre festlige lejligheder som fx en konfirmation:

 

Hjertet. En lille sød serviet, passende til fx bryllupsreception:

 

Tårnet. En enkel serviet foldning, som kan benyttes ved borddækning til fx fødselsdage:

 

Hvordan kan man også bruge servietfoldning?

Ikke bare som en del af bordopdækningen, kan serviet foldning, være potentielt. Det kan indgå som underholdning til selve festen. Måske som en del af en selskabsleg eller dyst, gæsterne imellem. Da konkurrence altid er med til at skabe spænding, kan man godt benytte fx 15- 20 minutter af ens fest, med et indslag om serviet foldning. Det kan være man har peget nogle af gæsterne ud inden, og de så har fået lidt tid hjemme eller til selve festen, for at folde den flotteste og sjoveste serviet. Det kan også være de ikke skal vide på forhånd at der indgår et konkurrence element ved festen, og de ud af det blå skal komme på den mest festlige serviet foldning. Børn og voksne kan indgå og de fleste har i deres dage prøvet at folde et eller andet, så serviet foldning kan derfor indgå på anden vis, som en del af din fest. God fornøjelse.