Festlig bordpynt

Kreativ og spændende bordpynt til festen

Skal der holdes fest, så lad det være med stil. Der findes utroligt mange muligheder for bordpynt til fest, så det kan være svært at vide hvor man skal starte. Et godt udgangspunkt er at vælge et tema til bordpynten. Et dekorationstema er ikke det samme som et fest tema, hvor man f.eks. holder 80’er fest eller piratfest. Det er blot et udgangspunkt, som gør det nemmere at lave flot og overskuelig bordpynt til fest – det er den røde tråd der holder det hele sammen.

Der er mange klassiske remedier man kan bruge til en festlig aften, f.eks. guirlander, serpentiner, balloner, bordbomber, flag o.s.v. Vil man gerne gøre lidt ekstra ud af sin bordpynt og lave en del af den selv, så er her nogle forslag til anderledes bordpynt til fest.


Inspiration til bordpynt til fest

  • Skov inspiration. Tag på opdagelse i skovens dybe stille ro, hvor du samtidig kan lade op til den store dag. I skoven findes mange spændende elementer, der kan bruges som bordpynt til fest. Kogler kan bruges som de er, eller males med guld- eller sølv spray. Om foråret kan du finde friske udsprungne grene og om sommeren blomster, mos eller stilke med bær. Vælger du at lade dig inspirere af skovens skønhed, så vælg jordfarver der passer hertil, alt efter årstiden.

 

  • Strand inspiration. På stranden kan man finde muslingeskaller, flotte sten og drivtømmer. Selv sand kan bruges som dekoration. F.eks. kan du stille skåle eller fade med sand på bordet, og så sætte fyrfadslys oveni. Eller man kan bruge enkle sølvbakker eller spejle og stille forskellige bloklys på dem, hvorefter man drysser lidt sand omkring og pynter yderligere med muslingeskaller og enkelte sten. Større sten kan bruges som simpel bordpynt og man kan evt. skrive eller tegne på dem med lidt sølv eller guld maling. Farver som beige, creme, hvid, guld, sølv, brun og sort passer godt til et tema inspireret af stranden.

 

  • Orientalsk inspiration. Lad dig inspirere af østens mystik og skab en hyggelig atmosfære, med farvede lamper i rispapir, levende lys, guldfade og orkidéer. Hold farvepaletten indenfor det rødlige spektrum med pink, bordeux, lilla eller orange som de dominerende farver – og tilsæt et strejf af guld. Guldfade med bloklys i flere farver, omgivet af afskårne orkidé- eller lilje hoveder er super flot. Suppler med fyrfadsstager inspireret af tyrkiske the glas, som du evt. selv kan dekorere.

 

  • Vinter og is inspiration. Et vinter eller is tema passer selvfølgelig godt til vinteren. Her er det oplagte farvevalg hvid, blå og sølv. Du kan klippe iskrystaller af hvidt karton og hænge dem op i fiskesnøre. En sølvfarvet bordløber drysset med kunstig sne og små spejle med stearinlys ser flot ud på en hvid dug. Eller pluk nogle enkelte grene af snebær og fordel dem jævnt over bordet.

 

Blomsterdekorationer er en klassiker som bordpynt til fest og kan laves på rigtig mange måder og i rigtig mange farver. Rigtige blomsteropsatser er som regel temmelig dyre eller tidskrævende at fremstille. Du behøver dog ikke at hyre en professionel eller bruge enorme mængder tid med oasis og snitblomster. Brug i stedet potteplanter og slyngplanter. Vælg to slyngplanter og et passende antal mini planter, alt efter bordets størrelse. Mini planterne skal ofte stå lidt højere end slyngplanterne. Slyngplanterne vikles af den bøjle som de gror på, og arrangeres løst om mini planterne. Så får du en flot og overdådig blomsterdekoration, der er oplagt som bordpynt til fest.